Arbetslampor (eller truckbelysning som det kallas i folkmun i lagret), har tidigare blivit kritiserad för sin ljusbild. Tidigare modeller har haft en tendens att lysa in både hem och hus med sin väldigt höga kastlängd. Nyligen har dock lamporna setts över och uppgraderats.

De nya arbetsbelysningen som finns ute på marknaden är ett rejält uppsving från tidigare modeller. Inte bara är dioderna mer kraftfulla utan även tidigare nämna reflektorer är uppgraderade. Med de nya arbetslamporna så bländas inte personer i närområdet då ljuset nu mer inte riktas lika högt som innan. En välkommen förbättring av både yrkeskår som grannskap. Sist men inte minst hjälper och förbättrar såklart dessa nya lampor rent säkerhetsmässigt, då dioderna är påtagligt starkare men som sagt inte riktar ljuset för högt upp.

Ytterligare någonting nytt för oss som arbetar inom branschen är att fler och fler byter belysning i lagerlokalen. Det kan tyckas onödigt, men för oss småföretagare gäller det att se över alla onödiga utgifter. Gårdsbelysning, som nu används i vårt lager, drivs av LED vilket minskat energiförbrukningen avsevärt. Även ur miljövänligt perspektiv är LED att föredra då dessa lampor släpper ut mycket mindre koldioxid är de föråldrade halogenlamporna. Vi har även märkt att den nya gårdsbelysningen inte flimrar lika mycket som den förra, och ljuset känns mer jämt. En fördelaktig uppgradering från alla perspektiv sett med andra ord.